Adoptis familjestöd

Familjestödet finns till för dig som förälder om du vill ha stöd i ditt föräldraskap när familjelivet känns svårt, eller när du vill bolla dina tankar med någon om vardagens utmaningar. Du är kanske blivande förälder eller nyligen hemkommen med ditt barn och funderar på hur du ska göra när tipsen från omgivningen inte känns helt rätt för en adoptivfamilj. Du kanske känner dig orolig för hur ditt barn utvecklas eller hur det fungerar i olika situationer. Har du tankar som "ska det vara så här"?

Att oroa sig kan ta mycket energi från dig som förälder - energi som ditt barn behöver av dig när ni är tillsammans. Oro hör ofta ihop med föräldraskapet men blir det för mycket kan det bli mer oroligt än roligt. Mitt i det svåra finns det alltid sådant som fungerar bra och som man kan glädja sig åt och känna sig tillfreds med. Om  det känns jobbigt och krävande att vara förälder då kan det samtidigt vara så att just nu utvecklas ditt barn mycket och/eller bearbetar en sorg eller andra upplevelser.

På Adoptis har jag arbetat med familjestöd under snart tio år och är själv adoptivförälder. Jag har träffat många adoptivfamiljer i mitt arbete på förskola och på föräldrautbildningar och har under åren hjälpt, stöttat och gett råd åt adoptivföräldrar i olika faser i familjelivet.

Du är varmt välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar. Det spelar inte så stor roll var du bor i landet - vi  kan ha kontakt via telefon, mail eller Skype.

Mitt konsultarvode för adoptivfamiljer är 200 kr exkl. moms/påbörjad halvtimme. Ett kort samtal eller mejl där du beskriver er situation kostar ingenting.

Välkommen att kontakta mig via kontaktformulär.