Inskolningen – Är du orolig?

Postad i: Råd & stöd | 2

Vi rekommenderar alla föräldrar att stanna hemma så länge som möjligt med sitt/sina barn. Tiden i familjen för att hämta ikapp att man inte varit hos varandra från början är oerhört viktig. Barnet måste hinna bli ett familjebarn innan det blir ett förskolebarn.

När barnet är redo att börja i förskolan ska det ske en inskolning, låt denna ta den tid som behövs. Barnet måste få tid att knyta an till 1 pedagog och bli trygg med denne. Pedagogen ska finnas där för ditt barn när inte du är där och möta barnets behov under det tiden du är på ditt arbete eller studerar. Ge gärna förskolan den litteratur som finns och/eller kontakta oss för information.

Läs mer här om råd & stöd från Adoptis

2 Responses

  1. Pappa дr stressad och sen till jobbet samtidigt som han дr orolig fцr att Anja ska bli ledsen nдr han lдmnar henne pе fцrskolan.

    • Karin Werholt

      Hej ”Pappa”!
      Om Anja har en trygg anknytning till en pedagog på förskolan så behöver du inte vara orolig. Anja kanske blir ledsen när du lämnar men pedagogen kan ta emot henne och lugna henne så att hon kan leka och ta del av verksamheten. Be pedagogen ringa och berätta hur det går och försök att stressa mindre imorgon.

Kommentera