Pricken

Av Margret Rey  (3-6 år)
Det var en gång nio små kaniner. Åtta av dom såg ut som alla andra i familjen, men den nionde var alldeles olik! Han hade bruna prickar på hela kroppen och blå ögon!

Ensammast i världen

Av Magda Eggens (3-6 år)
Övergiven och ensammast i världen ser den lilla kattungen hur människorna åker till stan efter sommarlovet. Vart ska den ta vägen? Ingen mat, ingen varm korg att sova i. Den lilla kattungen blir lämnad när familjen flyttar till stan. "Den klarar sig säkert. Katter har ju nio liv", säger pappan hjärtlöst. Och den lilla svarta katten med vita tassar söker förgäves finna mat och husrum. Grannens hundar jagar bort den. Grannkatten vill inte dela med sig av maten. 

Tre små sockergryn

Av Anita Jeram (3-6 år)
Mamma kanin har tre sockergryn, Sune, Lilla Ankan och Fröken Mus. Den här boken handlar om hur de träffades och blev en glad och lycklig familj, fast de var så väldigt olika.

Sune sockergryn

Av Anita Jeram (3-6 år)
Mamma kanin hade en unge som hette Sune. Sune Sockergryn brukade hon kalla honom. Mamma kanin lärde honom hur man gör kaninsaker, och ibland lekte Sune med sina bästa vänner. Men en dag kom Sune bort....

Hallonbåtsracet

Av Mikael Rosengren och Märta Lindqvist
Erik sitter spänd av förväntan och tittar ut genom flygplansfönstret. Han och familjen är på väg till Thailand. På plats i Thailand upptäcker Erik att det är mycket som inte är som hemma. När han en dag träffar Chan som bor på ett barnhem, får Erik inte bara en vän för livet, han blir också fylld av nya intryck. Intryck som inte lämnar honom oberörd.