När du föddes i Kina

Av Sara Dorow
När du föddes i Kina är en minnesbok för barn som adopterats från Kina. Den försöker, på ett ärligt och kärleksfullt sätt, berätta för barnen om de sociala och historiska faktorer som kan förklara deras speciella historia. Boken är illustrerad med fina, dokumentärlika fotografier i svartvitt. Den här typen av minnesbok för adoptivbarn har inte funnits tidigare. 

När du föddes i Korea

Av Brian Boyd
När du föddes i Korea är en minnesbok för barn som adopterats från Korea. Den försöker, på ett ärligt och kärleksfullt sätt, berätta för barnen om de sociala och historiska faktorer som kan förklara deras speciella historia.

När du föddes i Vietnam 

Av Therese Bartlett 
När du föddes i Vietnam är en minnesbok för barn som adopterats från Vietnam. Den försöker, på ett ärligt och kärleksfullt sätt, berätta för barnen om de sociala och historiska faktorer som kan förklara deras speciella historia. Boken är illustrerad med fina, dokumentärlika fotografier i svartvitt. 

 

Så blev jag till

Av Katerina Janouch (3-6 år)
Så blev jag till får alla nyfikna barn ta del av det stora mysteriet om hur det kom sig att just "jag blev jag" och varför jag blev barn till just min mamma och pappa. Var fanns jag innan jag var ett frö? Hur vet man vilka som ska bli mamma och pappa tillsammans? Hur görs en bebis? Hur får en bebis plats i magen bland pannkakor och hamburgare? Detta är några av de frågor som det förklaras och pratas omkring i en berättande text som "öppnar" för vidare diskussioner kring de olika ämnena med barnet. Ämnen som adoption, provrörsbarn, extramammor och extrapappor tas också upp. 

The family book

By Todd Parr
The Family Book celebrates the love we feel for our families and all the different varieties they come in. Whether you have two moms or two dads, a big family or a small family, a clean family or a messy one, Todd Parr assures readers that no matter what kind of family you have, every family is special in its own unique way.

Stålmannen, Moses och jag

Av Dan och Lotta Höjer
Boken är den självklara läsningen för alla adopterade barn i åldern 9-12 år som bär på funderingar och tankar kring sitt ursprung och sin situation. Alla adopterade har ungefär samma start i livet. Men det betyder inte att de tycker och tänker samma saker. I krönikor, insändare, dikter och intervjuer berättar adopterade barn och vuxna

Alice från Kina

Av Anders Jansson, Nina Östman (3-6 år)
Alice är född i Kina men adopterades av en svensk familj när hon var ungefär ett år gammal. Den här boken är berättelsen om hur hennes nya familj reste till Kina för att hämta hem sin lilla dotter. Boken är fylld med vackra, varma bilder på mötet me…

vem-ar-du-en-bok-om-tolerans

Vem är du? : en bok om tolerans

Av Pernilla Stalfelt

"Ibland kan man bli riktigt förvånad, när man förstår att alla inte är precis exakt som man själv. Man liksom tappar hakan, till exempel på bussen." Pernilla Stalfelts nya bok handlar om tolerans i alla dess former. Om likheter, om olikheter, om rädsla och utanförskap. Men framför allt handlar den om hur vi kan vända rädslan för det annorlunda till något positivt och spännande. Att bjuda in i stället för att stänga utanför. För hur olika är vi egentligen? Och är det verkligen så att lika barn leker bäst?