Tilde och Teo dansar

Av Ingvor Goyeryd 
Tilde vill börja dansa. Hon vill dansa streetdance med sin kompis Teo. Frågan är bara om han vill.
När de tillsammans går till dansskolans Öppets hus möts de av dansläraren Elina. Hon visar steg och det är jätteroligt. Man ska gunga med knäna och följa rytmen i musiken. Det är häftigt och kul tycker både Tilde och Teo, så de bestämmer sig för att börja på dansskolan.

Tilde och Teo på scen

Av Ingvor Goyeryd
De ska ha en egen show! De ska vara på en scen!
Som avslutning på kursen ska gruppen uppträda inför publik och göra en egen show. Tilde och Teo tycker det är väldigt spännande och övar mycket för att allt ska bli rätt. Alla får fina scenkläder och de ska föreställa troll, ormar och träd. Det känns viktigt att precis allt blir rätt - men tänk om något händer. Tänk om någon gör fel eller ramlar. Det känns pirrigt och häftigt att få göra en egen show!

Mollan och mormor

Av Lena Anderson (0-3 år)
Ibland får Mollan sova över hos Mormor. Oj, vad de har mycket att göra då! Äta frukost, prata, prata. Skorna på, ut och gå! Hem och mysa, läsa saga!

Mollan och bullarna

Av Lena Anderson (0-3 år)
När Mollan är hemma hos Mormor händer det alltid något roligt! Mollan och Mormor dansar, läser sagor och har bullkalas … Ja, de gör allt sånt som är mysigt när en är liten och en är stor!

Magda och Anton

Av Lena Arro (3-6 år)
Magda får en lillebror som heter Anton, men Magda och Loppsockan kallar honom för Skrutt-Anton för att han är så liten. Anton är liten och söt tycker alla tanter och farbröder som ser honom, men han skriker en hel del, särskilt på nätterna. Det enda som får honom att bli tyst är när han får suga på Loppsockans tår. Efter viss övertalning går Loppsockan med på att vara Skrutt-Antons snuttis för en natt. Men under natten får Skrutt-Anton sin första tand och Loppsockan vägrar att vara snuttis nu när Skrutt-Anton kan bitas. 

Magda och strumpsyskonen

Av Lena Arro (3-6 år)
Lillebror Anton ska fylla år, och Magda, Loppsockan och pappa åker till stan för att köpa en present. Plötsligt har Loppsockan försvunnit! Det visar sig att han har upptäckt sin syster, som har blivit en riktig raggarsocka, och är ute med henne. Både Loppsockan och hans syster är tillbaka hos Magda innan det är dags att åka hem, och hemma firar allesamman Antons födelsedag.

Magda och loppsockan

Av Lena Arro (3-6 år)
Boken handlar om Magda som en dag köper en loppsocka för en krona. Tillsammans händer det spännande saker. En riktig lättsam måbra-bok. Värt att nämna: Magdas mamma och pappa är vita båda två…så jag gissar på att Magda är adopterad. Ovanligt i barnböcker och något som inte nämns i handlingen..skönt och naturligt/Cecilia Hilonen